FatBike – Sykkeltur til Endalen og Gruve 5 | 4t

Kort forklart: Enkelt å sykle, Flora, Geologi, Gruvehistorie, 2. Verdenskrig.

På denne turen får du en god introduksjon til mange interessante tema om Svalbard i løpet av en relativt lenger, men veldig enkel sykkeltur. Vi sykler på grusvei hele veien og det er bare litt motbakke helt på slutten av turen opp til Gruve 5. Dersom du har lyst til å teste sykkelen litt, er det mulig å ta deler av turen i elveleiet.
Vi starter ved hotellet deres vi Longyearbyen og sykler ut i Adventdalen. Vi passerer hundegårdene hvor vi kan se Ærfugler til slutten av juni og Isbjørnskiltet. Så fortsetter vi forbi dammen, «Isdammen», til vi når den gamle flyplassen. Her kan vi oppleve historie fra 2.verdenskrig og gå ned til vrakrestene fra et gammelt Luftwaffe fly. Deretter sykler vi inn i Endalen hvor vi kan undersøke en del av det gamle kulltransportsystemet og oppdage mange ulike planter. Du kan til og med ta en kikk på hva vi kaller «Svalbards eneste skog» på tundraen. I enden av veien finner vi Gruve 5, nå et stille bevis på den en gang blomstrende kulldriften på Svalbard. Til slutt, returnerer vi den samme veien som vi kom.


Vanskelighetsgrad: Lite krevende. Dersom du greier å sykle i noen timer, så kan du gjøre dette!

I løpet av turen tilbyr vi varm drikke og kjeks. Vi utstyrer deg meg hjelm, alpinbriller og balaklava. Kle deg for fysisk aktivitet og ta med varme klær i tilfelle du blir kald.

  • Sesong: Juni – Oktober og på forespørsel
  • Kapasitet: 1 – 4 Voksne + 2 Barn
  • Varighet: ca. 4 timer
  • Pris: NOK 895,- per person