FatBike – Bike’n Barbecue i Bjørndalen

Kort forklart: Mat og trivsel, Enkelt å sykle, Strandsykling, Fin utsikt, Gruvehistorie.

På denne turen får du oppleve fine utsikter og det beste av vår gruvehistorie. Ved bålet forteller vi historier fra livet på Svalbard. Noe som du kan ta med deg hjem som en ekte suvenir. Turens vanskelighetsgrad er liten, men kan økes. Det kommer til å være en 400 meters motbakke i begynnelsen av turen, men resten er nedbakke eller helt flatt. Det er mulig å sykle deler av turen langs stranden.

Vi starter i Longyearbyen ved Radisson Blu Hotellet. Etter du har fått utstyr og din sykkel, sykler vi forbi den gamle ”Taubanesentralen”. Herfra fortsetter vi langs Burmaveien som i dag er lite brukt, men som har fantastisk utsikt. Når vi kommer til slutten av Burmaveien, kan vi oppdage Svalbard Globale Frøhvelv (Global Seed Vault). Her er det også mulighet for å sykle på den gamle motorsportbanen. Etterpå sykler vi forbi hestesenteret og mot den gamle kullkrana, Titankrana. Langs sjøen kommer vi forbi fuglekolonier og campingplassen til vi når et fyrtårn og bålplassen. Mens vi steker pølser over bålet er det mulighet å prate med guiden om livet på Svalbard eller velge å lytte på bølgeskvulp og det knitrende bål. På veien tilbake til Longyearbyen følger vi hovedveien hvor det er mulighet å oppdage sjøfugler samt noen større og mindre fosser.

Maten som er inkludert i prisen er pølser i pølsebrød og en enkel salat. Hvis du har allergier eller spesielle ønsker, vennligst gi beskjed i bestillingsprosessen.


Vanskelighetsgrad: Lite krevende. Dersom du greier å sykle i noen timer, så kan du gjøre dette! Hvis alle deltakerne er enige kan vi sykle deler av strekningen langs stranden og på en gammel motorsportbane.

I løpet av turen tilbyr vi varm drikke. Vi utstyrer deg meg hjelm, alpinbriller og balaklava. Kle deg for fysisk aktivitet og ta med varme klær i tilfelle du blir kald.

  • Sesong: Mai – Oktober og på forespørsel
  • Kapasitet: 1 – 4 Voksne + 2 Barn
  • Varighet: ca. 4 timer
  • Pris: NOK 945,- per person