FatBike – Bike’n Action i Bjørndalen | 4h

Kort forklart: Action, Strandsykling, Utsikt, Gruvehistorie.

På denne turen får du erfare hva som er mulig med FatBike. Denne turen er laget for de som liker terrengsykling. Vi fokuserer på å teste ut dine og sykkelens ferdigheter. Dessuten kan du oppleve fine utsikter og det beste av vår gruvehistorie.

Vi starter i Longyearbyen ved Radisson Blu Hotellet. Etter du har fått utstyr og din sykkel, sykler vi forbi den gamle ”Taubanesentralen”. Herfra fortsetter vi langs Burmaveien som i dag er lite brukt, men som har fantastisk utsikt. Når vi kommer til slutten av Burmaveien, kan vi oppdage Svalbard Globale Frøhvelv (Global Seed Vault). Her er det også mulighet for å sykle på den gamle motorsportbanen. Etterpå sykler vi forbi hestesenteret og mot den gamle kullkrana, Titankrana. Nå er det mulig å sykle langs stranden hvor det er første gang vi virkelig trenger de brede dekkene; på grus og steiner. Avhengig av tidevannet må vi etter en stund komme oss tilbake på veien til Bjørndalen hvor veien selv blir dårligere. Det er mulig å klatre opp en skråning og for deretter å sykle ned noen krevende veier med løs steinmateriale. Dette før vi når en del av Gruve 3. Her i fra er det fremdeles mulig å fortsette litt innover dalen. For å komme tilbake til byen sykler vi langs veien i Bjørndalen og Flyplassveien mot Longyearbyen.

Turen er lignende FatBike – Bike’n Barbecue i Bjørndalen og det er derfor mulig å kombinere deler av disse turene hvis alle i gruppen er enige.


Vanskelighetsgrad: Krevende. Du bør ha terrengsykkelerfaring.

I løpet av turen tilbyr vi varm drikke og kjeks. Vi utstyrer deg meg hjelm, alpinbriller og balaklava. Kle deg for fysisk aktivitet og ta med varme klær i tilfelle du blir kald.

  • Sesong: Mai – Oktober og på forespørsel
  • Kapasitet: 1 – 4 Voksne + 2 Barn
  • Varighet: ca. 4 timer
  • Pris: NOK 895,- per person