Bekledning

Det blir ikke gøy med FatBike hvis du fryser og hypothermia er faktisk et større trussel enn isbjørn 😉

For generell informasjon om hvordan man skal klær seg på Svalbard, les på nettsidene av Visit Svalbard om det. Der finnes også informasjon om klima utover året og passelig bekledning.

På våre FatBike turer må du ha med deg egen bekledning. Vanskeligheten er, at vi er veldig aktiv mens vi sykler, men vi må også være forberedt på å stoppe. Derfor må vi forebygge svett med å ta av lag om lag når det blir varm for å ta det på oss når vi stopper. Se på grafiken her og prøv å klær deg på samme måte eller ihvertfall lignende.

Ta med en tom ryggsekk og en flaske vann. Da kann du legge noen lag i ryggsekken mens vi sykler og ta dem ut når du blir kaldt. Ta med en tynn windbreaker jakke hvis du har det! Vi har også tomme sykkelvesker hvis dere trenger det.

Det er spesielt om vinteren veldig lurt å kjøpe handvarmere. Legg dem i skoen før du begynner turen for å beholde varme føtter. Det er også lurt å ha dem i lommen for å varme opp fingrene. Du kan kjøpe dem mange plasser i Longyearbyen, spør resepsjonen din hvor du kan finne en butikk som har dem.

me3